5 syytä MIKSI LIIKKUA

Liikunta pidentää terveysvuosia, muttei ikää. Miksi kuitenkin kannattaa laittaa oma terveys muiden edelle liikkeen muodossa?

Katso video Youtubesta:

5 syytä MIKSI KANNATTAA LIIKKUA



1. YLLÄPIDÄ SYDÄNTERVEYTTÄ JA TUKILIHAKSIA liikkumalla säännöllisesti. Jo kaksi ja puoli tuntia rauhallista liikuntaa viikossa auttaa aineenvaihdunnassa, lihaksiston aktivoinnissa ja verenkierron terveydessä.


2. VIE JAKSAMISTA TYÖPÄIVÄN JÄLKEEN KOTIIN. Monipuolinen liikunta kohentaa kuntoa ja sitä kautta energiaa jää muuhunkin kuin työpaikalle. Askareita ja tehtäviä ei tarvitse suorittaa 110%, mutta huomaat liikunnan vaikutuksen niin mielessä kuin kehossa jo muutaman liikuntakerran jälkeen.


3. BALANSSI PYSYY MYÖS RUOKAILUISSA. Keho tarvitsee paljon energiaa liikkuakseen ja etenkin palautumiseen. Säännöllinen liikunta tukee kultaista pyramidia hyvinvoinnissa: Ravinto, liikunta & uni. Pidä siis kiinni riittävästä ravinnonsaannista.


4. HARRASTUS PITÄÄ YLLÄ SOSIAALISIA SUHTEITA.  Ryhmäliikuntatunnit ja kaverin kanssa koiralenkit pitävät huolta mielenterveydestä, kuulumisten vaihdosta sekä molemminpuolisista kannustuksista. Älä jää yksin tavoitteidesi kanssa vaan jaa ne jonkun kanssa.


5. NÄKÖKENTÄN AVARTAMINEN. Vaihtuvat lenkkimaisemat, retket uusissa kansallispuistoissa... Ota kamera mukaan ja lähde keräämään ilometrejä räpsylenkille. Luo elinikäisiä muistoja kaveriporukalla telttaillen tai hiljenny itseksesi kannonnokkaan kahvitermari repussa odottaen.


Kommentoi alas mikä kannustaisi tai motivoisi juuri sinua liikkeelle? Entä houkutteleeko ajatus kävelylenkistä jos päätepisteessä odottaa vastapaistettu possumunkki ja päivän lehti? Luo itsellesi oma liikuntapolku, jota voit lähteä toteuttamaan jo tänään. 


Tilaa kanava & ota sosiaalinen media seurantaan jottet jää paitsi seuraavasta videosta! 

YOUTUBE

5 syytä MIKSI KANNATTAA LIIKKUA


INSTAGRAM

@liikkariihi